The Art of Loving czyli pokazy Sztuki Kochania na międzynarodowych festiwalach

© Jarosław Sosiński | Watchout Productions

The Art of Loving czyli pokazy Sztuki Kochania na międzynarodowych festiwalach

Najnowszy film producentów Bogów wzbudza zainteresowanie również poza granicami Polski.

Historia Michaliny Wisłockiej cieszy się ogromnym zainteresowaniem na festiwalach filmowych w całej Europie. Do chwili obecnej film zaprezentowaliśmy się m.in. na takich wydarzeniach jak: Sputnik Film Festival w Rosji, Brussels European Festival, Taipei Film Festival, Tartu Love Festival (Estonia), Galway Film Festival, Art Film Fest na Słowacji, Polish Film Festival ( Australia), Festival 3Kino (Praga), Central and Eastern European Film Festival in Luxembourg oraz  na festiwalach w Austrii, Czechach, Estonii, Szkocji, Turcji, na Litwie, Łotwie, Ukrainie.
Na każdym z tych wydarzeń film spotkał się z ciepłym przyjęciem. Przed nami jeszcze wrześniowy pokaz w ramach amerykańskiego Polish Film Festival.
Sztuka kochania to film opowiadający historię Michaliny Wisłockiej, kobiety, która dokonała niemożliwego, szeroko otwierając drzwi polskich sypialni. Rozprawiając się z konserwatywnymi stereotypami i wszechobecną ignorancją, Wisłocka zrewolucjonizowała życie seksualne całego kraju. Wszystko za pomocą jednej książki. Film wyreżyserowała Maria Sadowska, a w rolę głównej bohaterki wcieliła się Magdalena Boczarska.
TWÓRCY
Reżyseria: Maria Sadowska
Zdjęcia: Michał Sobociński
Scenariusz: Krzysztof Rak
Reżyser castingu: Marta Kownacka
Scenografia: Wojciech Żogała
Kostiumy: Ewa Gronowska
Charakteryzacja: Aneta Brzozowska
Dźwięk: Jarosław Bajdowski, Michał Fojcik
Muzyka: Radzimir Dębski
Montaż: Jarosław Kamiński PSM
Produkcja: Watchout Productions sp. z o.o.
Producent: Krzysztof Terej
Producent wykonawczy: Piotr Woźniak – Starak
Producent kreatywny: Xawery Żuławski
Producent liniowy: Adrian Włodarski