Zimna Gra - rozpoczęły się zdjęcia do najnowszego filmu Watchout Studio

fot. Krzysztof Wiktor

Zimna Gra - rozpoczęły się zdjęcia do najnowszego filmu Watchout Studio

Oskarowa obsada, polska produkcja, amerykańskie kino. Rozpoczęły się zdjęcia do najnowszego filmu Watchout Studio, twórców filmu Bogowie i Sztuka Kochania. Historia Michaliny Wisłockiej.

Po raz pierwszy w historii, polscy producenci realizują film w języku angielskim z myślą o dystrybucji międzynarodowej. Na planie, w wyjątkowej scenerii Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, spotykają się laureaci Oscara, światowe sławy kina oraz wielokrotnie nagradzani polscy twórcy, m.in. William Hurt (Pocałunek kobiety pająka, Historia przemocy, Mr Brooks), Lotte Verbeek (Nic osobistego, Outlander, Rodzina Borgiów),  Corey Johnson (Kapitan Phillips, Ultimatum Bourne’a, Mumia), Aleksey Serebryakov (Lewiatan), Robert Więckiewicz (Pod Mocnym Aniołem) oraz  Allan Starski (Lista Schindlera, Pokłosie, Pan Tadeusz) i Paweł Edelman (Pianista, Kamienie na szaniec, Wałęsa. Człowiek z nadziei) – całość w reżyserii Łukasza Kośmickiego.
Za kulisy wielkiej międzynarodowej polityki i w ponadczasowy konflikt mocarstw wciągnie nas poruszający thriller i szpiegowska historia zapomnianego, genialnego mistrza szachowego Joshuy Manskiego (William Hurt). Tytułowa gra toczy się w Warszawie, która w 1962 roku stała się centrum wydarzeń decydujących o losach świata. Czy możliwe jest, że w Polsce odbyła się kiedyś rozgrywka, która mogła skończyć się trzecią wojną światową?
Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_2_fotos.jpg
Lata 60., amerykański sen zamienia się w koszmar, radzieckie wojska płyną w stronę Kuby, Chruszczow grozi atakiem nuklearnym. Napięcie między USA a ZSRR sięga zenitu. W Warszawie do szachowej rozgrywki przygotowuje się dwóch graczy: Amerykanin i Rosjanin. Nie będzie to zwykły mecz. Co wydarzy się podczas tego spotkania? Kto okaże się prawdziwym zwycięzcą? Jedno jest pewne: Joshua Mansky (William Hurt) rozegra pojedynek, w którym stawką jest ratowanie ludzkości przed nuklearną zagładą.
Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_3.jpg
Miejsce akcji: Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, niczym kultowe Gotham City, stanie się świadkiem toczących się wydarzeń i miejscem tytułowej gry. Nieustająca tajemnica tego miejsca, nieodkryte sale, tajne przejścia, które rzadko można oglądać w innych produkcjach filmowych – sprawią, że Pałac raz jeszcze stanie się świadkiem swoich czasów. W scenografii Allana Starskiego oraz w obiektywie Pawła Edelmana – PKiN jest jednym z głównych bohaterów tej elektryzującej gry…

Czasy się zmieniają – a gra o władzę między Wschodem a Zachodem trwa

Producenci Piotr Woźniak-Starak i Krzysztof Terej, którzy do tej pory z sukcesem opowiadali prawdziwe historie, dziś odpowiedź na pytanie „Czy ta historia wydarzyła się naprawdę?” pozostawiają widowni…

Mecz szachowy, kryzys kubański, prezydent Kennedy i sekretarz Chruszczow istnieli. Pałac Kultury i Nauki nadal góruje w centrum Warszawy. W połączeniu faktów i filmowej fikcji, mamy nadzieję, że emocje i intryga pomiędzy mistrzami szachowymi, a agentami wywiadu dwóch mocarstw dostarczą widzom niezapomnianych wrażeń.

– Łukasz Kośmicki, reżyser The Coldest Game.

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_7.jpg
Zdjęcia do filmu będą realizowane od lutego do kwietnia 2018 roku, a premiera zaplanowana jest na 2019 rok. Partnerem filmu jest miasto stołeczne Warszawa oraz Zarząd Pałacu Kultury i Nauki sp. z o.o. Film jest współfinansowany przez Polski Instytut Sztuki Filmowej. Międzynarodowym agentem sprzedaży jest Hyde Park Entertainment Group, dystrybucję światową koordynuje K5 International, a za krajową odpowiada Next Film.
W rolach głównych: William Hurt, Lotte Verbeek, James Bloor, Corey Johnson, Aleksey Serebryakov, Robert Więckiewicz, Nicholas Farrell, Evgeniy Sidikhin
Zimna_Gra_Plakat_teaser.jpg
Koprodukcja: TVN S.A, Next Film, ITI Neovision S.A., Big City Outdoor, The Story Lab, Poręczenia Kredytowe, Kosafilm, Galeria Olśnienia - GO Justyna Chodkowska

The Coldest Game (@thecoldestgamemovie) • Instagram photos and videos

1 Followers, 1 Following, 0 Posts - See Instagram photos and videos from The Coldest Game (@thecoldestgamemovie)

The Coldest Game - Home | Facebook

The Coldest Game. 1 talking about this. Movie

Zimna_Gra_Plakat_teaser.jpg

Zimna Gra_Plakat teaser.pdf

pdf | 4,25 MB

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_4_fotos.jpg

Informacja prasowa_The_Coldest_Game 14022018.pdf

pdf | 613 KB

Informacja prasowa_The_Coldest_Game 14022018.docx

docx | 280 KB

Informacja prasowa_The_Coldest_Game 14022018.txt

txt | 4,61 KB

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_7_fotos.jpg

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_6_fotos.jpg

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_1_fotos.jpg

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_5_fotos.jpg

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_2_fotos.jpg

Fot. Krzysztof Wiktor The Coldest Game_3_fotos.jpg

ZIMNA GRA - PADŁ OSTATNI KLAPS NA PLANIE

temu

Zimna gra” (The Coldest Game) - międzynarodowa obsada, polska produkcja, amerykańskie kino. Padł ostatni klaps na planie najnowszego filmu Watchout Studio, twórców filmów „Bogowie” i „Sztuka kochania. Historia Michaliny Wisłockiej”. Kino szpiegowskie w reżyserii Łukasza Kośmickiego z Billem Pullmanem, Lotte Verbeek, Coreyem Johnsonem i Robertem Więckiewiczem wejdzie do kin w przyszłym roku.
Zimna Gra (The Coldest Game) – zdjęcia do najnowszego projektu Watchout Studio już na półmetku

temu

W niezwykłych wnętrzach Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie, 20 marca odbyło się spotkanie aktorów, twórców i producentów filmu. Zimna Gra to pierwszy film realizowany przez polskich producentów w języku angielskim z myślą o międzynarodowej dystrybucji
Bill Pullman zagra w filmie Zimna Gra (The Coldest Game)

temu

Watchout Studio informuje, że do obsady filmu Zimna Gra dołączył amerykański aktor Bill Pullman, który wcieli się w postać głównego bohatera Joshuy Mansky’ego.
Pięć nominacji do Orłów dla Sztuki Kochania

temu

Z ogromną przyjemnością informujemy, że nominacje do Orłów, czyli dorocznych nagród Polskiej Akademii Filmowej zostały właśnie ogłoszone. Sztuka Kochania została wyróżniona aż w pięciu kategoriach:- Najlepsza Główna Rola Kobieca (Magdalena Boczarska)- Najlepszy Scenarius

The Coldest Game - the latest film by Watchout Studio is being shot

Times change – the stakes remain the same. Oscar-winning cast, Polish production. The latest film by Watchout Studio, credited for such features as "Gods" and "The Art of Loving. The Story of Michalina Wisłocka", is being shot.